Mod til at have noget på hjertet

I februar taler Det Modige Selskab med Anne-Lene Nielsen. Som Master i positiv psykologi. Og med de psykologiske indsigter og teknikker har Anne-Lene genopfundet sin vej fra kiropraktor til indehaver af virksomheden og behandlingskonceptet Intelligent Posture. 

Hos Det Modige Selskab er en af kerneværdierne, at vi skal have det hele menneske med i alt, vi gør. Vi skal i vores professionelle liv anerkende, at ligesåvel som vi er selvstændige, er vi mødre, kærester, kvinder og meget mere med. Vi tror på, at vi skal have alle facetterne med, for at vi kan skabe livsduelige karrierer.

Og helhedsbilledet af mennesket er også udgangspunktet for Anne-Lene Nielsen og Intelligent Posture.

Intelligent Posture handler om at have en intelligent holdning til holdning. Mennesker og sundhed skal ses som en helhed. Vores fysik påvirker vores mentale sundhed ligesom den mentale tilstand påvirker vores fysiske krop, eller som Anne-Lene selv forklarer det; “kroppen og toppen hænger sammen”.  

Fra minus til plus

Når klienterne opsøger Anne-Lene Nielsen, får de altså en helt unik behandlingsform, som dog på ingen måde er et quick fix.  For nogle gange skyldes smerter i ryggen et forkert løft, men ofte er der mere i smerten end den fysiske forklaring. Derfor har Anne-Lene mange tilgange i sine behandlinger. 

“Vi kommer ikke omkring hele problematikken, hvis vi tager for snæver en entre til at komme ind til hvad, der trykker. Det kræver, at vi tør se et bredere perspektiv.” 

Derfor bruger hun både den fysiske behandlingsform og også samtaleterapi. Hun skaber et rum, hvor der for den enkelte bliver tid til refleksion over, hvorfor livet nu gør ondt.

Hendes mål med behandlingerne er derfor også anderledes end for en almen kiropraktor, for det handler ikke bare om at fjerne akutte smerter. Det handler om at skaber forandringer, der giver mere livskvalitet.  

“Vi skal skabe trivsel. Det bliver essensen af, hvad man kan få ud af Intelligent Posture ikke bare at gå fra minus til nul – men i den grad plus.”

Tovholder mere end behandler

Ifølge Anne-Lene Nielsen handler det om at finde frem til hvad, der er i spil for den enkelte og derigennem gøre klienten til ekspert i sit eget liv. Derfor har hendes syn på hendes professionelle virke også skifte fra behandler til tovholder. For hvis hun blot bruger kiropraktikken, kan det blive en symptombehandling frem for en levedygtig ændring for klienterne.

“Jeg har tøjlerne, men det er ikke mig, der går vejen. Jeg tilbyder at følge med og tilbyder en professionel hånd på ryggen”. Det er altså klienten selv, der gør arbejdet. Men Anne-Lene er med til at guide processen med sin ekspertise og visdom. 

“Visdom er jo noget andet end viden og kunnen. Visdom handler ikke kun om min visdom. Det handler om at facilitere livsvisdom hos de mennesker, jeg arbejder med.”

Det gør hun ved at skabe et rum, hvor der er plads og tid til refleksion – og ikke mindst tillid. Gennem tilliden fra den fysiske behandling kommer tilliden til at åbne op og have samtalerne. Anne-Lene oplever også, at hun, og den måde hun udfører sit arbejde på, tiltrækker, de mennesker, som netop har brug for mere end bare at få knækket ryggen. Og det er også det, der har banet vejen for Intelligent Posture.

”Min ledestjerne gennem min faglige udvikling og erhvervelse af kompetencer har været det at se tingene i sammenhæng – kroppen som systemer af systemer. Ikke bare den fysiske krop, men hele kroppen – kroppen og toppen. Hvordan de påvirker hinanden, og hvad de gør ved det hele liv, og det at kunne trives som hele mennesker.”

At turde stille sig ind i arenaen

At gå sin helt egen professionelle vej og udvikle et helt unikt behandlingskoncept var ikke det, der for Anne-Lene krævede mod. Men det, at have noget på hjertet, gjorde. Det gælder både for hende selv og klienterne. Det, at turde åbne op og stille sig frem, som når en klient går ind i processen og arbejder med sig selv – både fysisk og psykisk – kræver mod i en ukendt proces. 

For som Anne-Lene udtrykker det, “så er mod, når man investerer sig selv, når man har noget på spil og tør bære frygten. Når vi gør noget nyt, og når vi skal stole på, at man laver en ændring, der kan bringe en derhen, hvor man får det bedre. Selvom det ikke er et quick fix, men vejen derhen er usikker.”

I hendes egen proces var det lanceringen af konceptet, som krævede mod for Anne-Lene Nielsen, da hun skulle vise og dele det, hun havde udarbejdet alene bag skrivebordet med omverdenen. 

“Lige så spændende som det er, lige så meget sårbarhed er der over at skulle stå frem og stå midt i arenaen, hvor man står lidt i skudlinjen for kritik. Det er en del af det at håndtere mod. At håndtere at have noget på hjerte og at gå vejen alligevel.”

Vil du vide mere om Anne-Lene og Intelligent Posture?


Følg hende på: 

LinkedIN

Facebook