Mod til at mærke efter og stå fast

I den nyeste episode af Det Modige Selskabs podcast er Karrina draget til Gammel Ry i det østjyske for at møde den driftige iværksætter Bettina Skindstad til en snak om mod og om at eje to meget forskellige virksomheder.

Her fortæller hun om hendes syn på netværk.

Om hendes opvækst, og hendes historie med at danne netværk. Noget hun har gjort helt fra hun var lille.

Serie-igangsætter

Bettina Skindstad er designer og konceptudvikler og elsker at få ideer og sætte gang i projekter. Hun blev selvstændig første gang i 2008, var derefter nogle år hos LEGO og blev så selvstændig igen med kommunikations- og branding-virksomheden Skindstad, som hun stadig har i dag.

”Jeg sætter rigtig mange projekter i gang. Nogen får vinger, og nogen bliver til en kold vaskeklud, der lander på gulvet,” fortæller Bettina Skindstad.

Et af de projekter, som fik vinger og fløj for en tid var arbejdsfællesskabet Perron28, som Bettina Skindstad tog initiativ til ved siden af kommunikationsvirksomheden. Det var et sted, hvor soloselvstændige kunne sidde og arbejde og sparre med hinanden. I arbejdsfællesskabet mødte hun en kreativ sjæl, og det møde blev starten på en ny virksomhed med fokus på noget helt andet end kommunikationsstrategier og branding. Virksomheden blev døbt Finurligheder, og det er både en webshop, der sælger krea-kasser til børnefamilier og en platform for nye ideer og projekter. Eller som kvinden bag selv skriver om sin virksomhed:

”Finurligheder er dels et kreativt univers, som har til formål at inspirere børn og deres voksne til at slippe kreativiteten løs. Men Finurligheder er også et tæt netværk af kreative mennesker, som jeg udvikler nye projekter sammen med.”

Bump på vejen vækkede mod

Især har rejsen med Finurligheder ikke været uden bump på vejen for Bettina Skindstad, men udfordringerne har også styrket hende, lært hende at mærke efter, stå fast og givet hende en klar definition på mod:

”Det er at tro på sig selv. Tro på, at det jeg gør, og det jeg er, og det jeg siger, det er rigtigt… Det, som er rigtigt for mig, er det rigtige for mig. Det skal andre ikke definere.”

At rumme begge sider

Ifølge Bettina Skindstad rummer hun også med sine to forskelligartede virksomheder to meget forskellige sider af det menneske, hun er:

”Finurligheder repræsenterer den kreative Bettina, og Skindstad repræsenterer den strategiske Bettina. Jeg har altid haft de to sider i mig, og jeg har haft svært ved at finde min vej. Hvis jeg udelukkende arbejder kreativt, mangler jeg den strategiske og professionelle tilgang… Begge ting er en del af mig.”

Sammen giver virksomhederne hende mulighed for at gøre det, der for alvor får hendes hjerte til at banke – nemlig at udvikle, udfordre og gribe kreative muligheder. Eller som hun selv udtrykker det på sin hjemmeside:

”Jeg har altid været et kreativt menneske, som har søgt at udfordre den måde vi plejer at gøre tingene på. Og så er jeg drevet af, at de projekter jeg involverer mig i, skal give mening. Og det giver mening for mig, at bruge min kreativitet til at skabe værdi for andre.”

Hør hele historien om Bettina Skindstad i podcast-episoden her.

Og er du blevet nysgerrig på Skindstad eller Finurligheder, kan du læse meget mere om dem på https://skindstad.dk/ og https://finurligheder.dk/ eller følge dem på Instagram.

Følg med på Instagram