Podcast: Mod til at stå ved sig selv

Stå ved sig selv.

I novembers podcast taler Det Modige Selskab med Den Ærlige Coach Maya Broch om at finde modet til at stå ved sig selv. Vi taler om, hvordan Maya aktivt bruger sit mod, når hun står ved sig selv og sin spiritualitet – både i privatlivet og i sin virksomhed.

At turde stå ved sig selv – hele sig selv

Det er nu halvandet år siden, at Maya blev iværksætter. Egentligt var det ikke en bevidst drøm, at hun skulle starte sit eget. Men rejsen hun er på, har har givet hende modet til at stå ved sig selv. 

Da hun stod som ledig og krydsede fingre for, at hun ikke fik de jobs, hun søgte, måtte hun overveje, hvad hun så skulle. Hun mærkede efter i sig selv for at finde ud af hvad, hun egentlig gerne ville inderst inde. Og med opbakning fra sit netværk, sprang hun ud som selvstændig og blev Den Ærlige Coach.

Det nye liv som iværksætter har for Maya budt på op- og nedture, men det har også været den vildeste rejse i selvudvikling. Hun bliver konstant udfordret på, hvem hun er, og hvordan hun står ved sig selv. Det har for Maya betydet, at spiritualitet ikke længere bare er noget der er, men bruges nu aktivt i hendes arbejde som coach. I hendes værktøjskasse er der altså udover coachuddannelsen, erfaringer fra tiden som lærer og så englekort og meditationer.

“Det er det, der er det rigtige for mig, og det kan jeg ikke rigtig forklare, sådan er det bare!” 

Den spiritualitet, Maya egentlig altid har haft med sig, men som hun før lagde låg på, fordi det var svært at forklare til andre, får nu plads til at fylde. Den er en del hende og en del af hendes arbejde, og det står hun ved.

Modig i sammenspil med andre 

At turde åbne op og dele sig selv og sine tanker med andre, kræver mod for Maya Broch, både i forhold til sin virksomhed og sig selv. 

“Jeg skal være modig, når jeg får sagt noget højt til andre, for så er det jo den vej, jeg har valgt at gå”.

Det blev tydeligt, da Maya skulle træffe beslutningen om at blive selvstændig. Hun havde sagt sin drøm højt, og da en anden selvstændig veninde tilbød Maya, at hun kunne holde foredrag hos hende, blev Maya holdt op på sin valgte vej. Dermed blev Den Ærlige Coach en realitet. 

“Det er andre mennesker, der har fået mig ud over kanten til at blive selvstændig.”

Når man siger noget højt til andre, så holder man mere sig selv op på det. Det er vigtigt for Maya. Både i forhold til at være ansvarlig og få taget skridt i den retning, hun gerne vil gå, men også i forhold til sin egen udvikling.

I gennem feedback fra andre mennesker, udfordrer hun sin egen oplevelse af, hvordan hun selv men også verden opfattes af andre. 

“Det kræver mod at turde spørge; “hvordan oplevede du mig i den situation?” Men når jeg har stillet mig så sårbar op, har jeg kun oplevet, at andre kvinder har taget imod det og er kommet med kærlige tilbagemeldinger”.

At omgive sig med mennesker, der støtter op og er positive, er derfor også vigtigt for Maya. For så tør man også skinne med sit lys og være sig selv. 

“Når vi ikke konkurrerer men deler med hinanden, så kan vi alle komme til at skinne mere i vores eget lys.”

At finde ro og sig selv – også når det er svært

Det, der hjælper Maya til at holde fast i sig selv, er at meditere. Meditationen kan både være gåture i naturen og bare være i nuet, eller det kan være at holde fokus på vejrtrækning. Derudover bruger Maya også guidet meditation, og dem laver hun også selv til sine klienter. 

Når man har fundet sig selv og sin vej, kræver det også mod at handle på det, og man bliver udfordret på det af andre, for man plejede at gøre noget andet. Det gælder om at finde roen til og troen på at holde fast i, hvem man er. 

At finde modet til at stå ved sig selv – hele sig selv har også gjort, at Maya nu kan sige, at hun elsker sig selv, og det gør det både nemmere og sjovere i hverdagen, for, som hun siger;

”hvis man er glad for sit udgangspunkt, er det også nemmere at nå hen til der, hvor man gerne vil være”.

Igennem meditationerne kan hun fastholde troen på, at hun er god nok – lige præcis som hun er, og så finder hun ro i sit system. Og den ro er især vigtig, når alting ikke lige går, som man ønsker det. 

Det oplevede Maya, da Corona ramte. Hendes virksomhed var lige kommet op at køre og havde et godt flow, men ligesom resten af verden oplevede Maya, at alt ændrede sig på meget kort tid. Hendes planlagte arbejdsopgaver blev aflyst, og Maya mistede modet til at fortsætte. 

“Træk vejret inden man handler på negative tanker og modstand. Bliv siddende indtil de positive tanker kommer. For de kommer på et tidspunkt og så handl på dem!”

Hun ville have lukket virksomheden, hvis ikke hun havde haft sit netværk og sin spiritualitet. Netværket mindede hende på at trække vejret og slappe af. Et råd som Maya kun støtter op  

“I virkeligheden bliver jeg nødt til at være i det lige nu og mærke efter. Jeg kan ikke forcere det og bare komme videre. Jeg lærer noget af det her. Og det, der skal ske, skal nok ske”.

Nu er Maya, efter at have lyttet til sit netværk, ved at indtænke nye måder til, hvordan hun kan bruge spiritualiteten endnu mere i sin forretning både på grund af og til trods for pandemien. 

Få mere at vide om Maya og hendes virksomhed Den Ærlige Coach på:

https://www.mayabroch.com

https://www.instagram.com/mayabroch/

https://www.facebook.com/Maya-Broch-2271036859801788/

Vil du høre andre modige fortællinger? 

Podcast: Mod til at stå ved sig selv er en del af en serie. Hver måned taler Det Modige Selskab med kvinder om mod. Du kan høre et udpluk af vores tidligere podcasts lige  her.