Podcast: Mod til at elske din krop

Modet til at elske sin krop

I det nyeste afsnit af Det Modige Selskabs Podcast møder vi kropsterapeut og -aktivist Sissel Fogh, som deler en stærk fortælling om at lære at lytte til sin krop.

Sissel blev alvorligt syg og var tæt på at dø, da hun forsøgte at passe ind og leve op til skønhedsidealet om den tynde, perfekte krop. I dag hjælper hun som kropsterapeut andre med at lære at lytte til kroppen og finde modet til at stå ved dem de er.

Mobning og idealet om den tynde krop

Sissel Fogh voksede op med modstand af værste skuffe: Mobning i skolen og en grundlæggende følelse af at være anderledes og forkert. Hun passede ikke ind:

”Jeg følte mig forkert, fordi andre sagde, at jeg var forkert,” fortæller hun. 

I både folkeskolen og senere på gymnasiet fik hun at vide igen og igen, at hun var forkert, selvom hun gjorde alt, hvad hun kunne for at være god nok i andres øjne.

Samtidig voksede Sissel op med den tynde, perfekte krop som skønhedsideal. Sissels krop levede ikke op til idealet, og hun blev en del af slankekulturen i både familien og i samfundet – og konsekvensen blev, at hun kom til at hade sin krop og holdt op med at lytte til, hvad den havde brug for.

Følg med på Instagram

Måtte lære at lytte på ny

Det var en voldsom episode i Sissels ungdom, der fik bægeret til at flyde over og kastede Sissel ud i alvorlig sygdom. Der var med hendes egne ord ikke plads til mere indeni. Hun kunne ikke holde føde i sig og kastede op igen og igen – en uhyggelig kropslig reaktion på mange års modstand og smerte.

”Min krop føltes som et stort, åbent sår, som nogen bliver ved med at putte salt ned i,” forklarer Sissel om den smerte, hun følte i sin krop. Kiloene raslede af hende, og hun blev efterhånden så tynd, at hendes krop var tæt på at give op. 

Heldigvis fik Sissel et wakeup-call – og afgørende hjælp, men af hvem og hvordan skal ikke afsløres her. Sissel indså, at hun var nødt til at lære at lytte til sin krop på ny, hvis hun ville leve og være stærk i sin krop. Og det er hun i dag.

Vil ælte kærligheden ind i sine medmennesker på briksen

Sissel er et helt andet sted i dag, fordi hun nu lytter til sin krop og stå ved den, hun er:

“Jeg lever meget, meget nøje efter, hvad min krop fortæller mig, fordi jeg ved, hvor meget psykisk det betyder for mig, og hvor vigtigt det er,” fortæller hun. Og noget af det hun slår på tromme for er, at det skal være okay at se ud, som man gør – stor eller lille, tyk eller tynd. Det, der betyder noget, er i virkeligheden slet ikke det ydre:

”Det er jo ikke interessant, hvordan vi ser ud. Det er interessant, hvordan vi er i livet med hinanden,” lyder det fra Sissel, der i dag er kropsaktivist på Instagram og har uddannet sig til kropsterapeut. Hun har startet sin egen hjertebiks, klinikken Toppen af Kroppen.

”Min mission er at hjælpe dig. Intuitivt og kærligt. Nærværende og holistisk,” står der bl.a. på klinikkens hjemmeside. Der er med andre ord brug for nærvær og kærlighed, når man skal lære at lytte og få det godt i både krop og sind. Og den tilgang får Sissels medmennesker på briksen at føle.

”Jeg vil gerne ælte kærligheden til dem selv ind i dem,” fortæller hun og uddyber:

”Man bliver simpelthen skubbet ned i nogle følelser og måske nogle gamle traumer. Og noget af det, jeg har lært allermest om det er, hvor vigtigt det er, at jeg står dér og viser dig, hvor meget du er værd at elske, uanset hvordan du ser ud, uanset hvor du kommer fra.”

En anden ting Sissel har lært af arbejdet i Toppen af Kroppen er vigtigheden af, at hun tør være autentisk og ærlig og går forrest:

”Jeg kan gå forrest, så du kan følge efter og se, at det hér, det kan jeg også. Du kan møde mig så ærligt. Så kan jeg også møde mig selv så ærligt. Du er jo ikke bange for det, du ser, så hvorfor skal jeg være det?”

Der bliver uden tvivl æltet kærligt, ærligt og tillidsfuldt igennem på briksen i Sissels klinik. Hun er et levende bevis på, at man kan vokse sig stærk af modstand og finde modet til at lytte til sin krop, stå ved den man er og gå den vej, der føles helt rigtig for én. Også selvom man ikke kender nogen, der har gået vejen før…

Sissel Foghs modige og inspirerende fortælling kan høres i sin helhed i det nyeste afsnit af Det Modige Selskabs Podcast.

Fakta om Sissel Fogh:

Sissel Fogh er kropsaktivist og kropsterapeut. Hun ejer hjertebiksen Toppen af Kroppen i Odense.

Læs mere på hjemmesiden: https://www.toppenafkroppendk.com 

Følg også Sissels kropsaktivisme under profilen @schizzmeister på Instagram: https://instagram.com/schizzmeister?igshid=171m2s0g0f862