Sådan tager du de rigtige valg for din virksomhed

4 fokuspunkter når du skal træffe de rigtige valg for dig og din virksomhed.

Som selvstændig erhvervsdrivende træffer vi virkelig mange valg. Fra budgetplanlægning til baggrundsfarven på hjemmesiden står vi for det meste med ansvaret selv. Heldigvis, er en del af beslutningerne nemme at tage, men hvad så når de ikke er. Hvordan træffer du egentlig de rigtige beslutninger for din virksomhed?

kvindenetværk, netværk for kvinder, Det Modige selskabs podcast

Tag stilling til dine værdier

Det er fundamentet for alt. Brug tid på at finde ud af, hvad du allerhelst vil opleve og opnå i dit liv. Find ud af hvilke værdier, der er vigtigst for dig og byg din virksomhed op omkring dem.

Drømmer du om at have masser af tid til familien i hverdagen, er det nok en helt anden energi, der skal i virksomheden, end hvis du drømmer om at omsætte for flere millioner det første år.

Ligesom en forretningsplan er bedst, når den er helt udpenslet og håndgribelig, bør du også bruge tid på at kortlægge det fundament, som du bygger din forretning på. 

Værdierne er din rettesnor, og det gør det langt lettere at træffe valg, der er helt rigtige for dig, når du er bevidst om dem. Det er din virksomhed og din drøm, så derfor er det rigtige valg også subjektivt.

Når vi følger vores hjerte og vores kerneværdier, styrker vi motivationen for det, vi laver. Det giver positiv energi – energi både til os selv og til virksomheden.

Brug tid på at finde det, der er allervigtigst for dig, og lad værdierne guide dig til de rigtige valg og handlinger i din virksomhed.

Se på dit humør

Ligesom chokoladen frister mest i butikken, når blodsukkeret er lavt, påvirker vores humør også vores beslutninger. Undgå derfor at træffe valg når du er stresset eller træt. “Sov på det” er nok en kliché, men ideen om lige at vende det en ekstra gang i hovedet, når din sindstilstand er mere positiv, er ikke et dårligt råd.

Vi skal også mærke efter om tiden lige nu er til refleksion eller handling. Om vi skal bruge vores feminine energi og intuition og tage os tid til ro og fordybelse. Eller om vi lige nu er fyldt med den maskuline handlekraftig energi, der bare driver os frem. 

Vi har brug for begge energier og for at have en sund balance mellem dem. Det er vigtigt, at vi træffer bevidste valg og er tro mod os selv, hvilket vi gør med vores intuition og refleksion, men hvis vi ikke rent faktisk handler på vores tanker, når vi ikke langt.

Det er, når du finder balancen mellem det maskuline og feminine, at du træffer de rigtige valg i din virksomhed

Lav research

Et valg bliver stort og angstprovokerende, når vi ikke kender udfaldet af det. Derfor bliver beslutningsprocessen nemmere og bedre, når vi er informerede. Så udvid din viden, inden du beslutter dig. Brug nettet, læs en bog eller tal med andre. 

Men sæt en deadline, så du ikke bliver handlingslammet af al den nye viden. 

Og igen, mærk efter i dig selv. Tag det, du kan bruge, og lad resten være. Lad dig gerne inspirere og lære af andre, men husk dig selv og dine kerneværdier. 

Du kan også lytte med her, hvor Karrina og Zoey taler om det modigste valg, de har truffet som selvstændige, og hvorfor det har været det rigtige for dem. 

For en ting er sikkert, du er langt fra den eneste, der træffer svære valg, eller kan tvivle på dem efterfølgende. Heldigvis, behøver du heller ikke stå alene med dine bekymringer og beslutninger, der er så meget inspiration og hjælp at finde hos andre.

 

Brug dit netværk

Ligemeget om du er en etableret iværksætter eller om du er ved at samle mod til at launche din virksomhed, er det en kæmpe hjælp at trække på andres erfaringer. Hvis du kunne tænke dig at få et helt hold af kvinder, der står klar til at støtte og løfte dig og din virksomhed, så finder du det lige her i Det Modige Selskab. Her er plads til dig – hele dig. Lyder det ikke dejligt?

Hvis du vil med, skal du dog ikke vente for længe med at tage beslutningen, da vi skyder næste sæson i gang 28. marts. Ellers går der 6 måneder, før vi igen åbner dørene for ny medlemmer. Du kan blive en del af flokken lige her